EMDR

Emdr är en behandlingsmetod som bland blir omtalat. Du har säkert hört talas om KBT, Dynamisk psykoterapi, Gestalt Hypnos och Psykoanalys etc. Ja det finns väldigt många så det är inte lätt. Här får du dock tillgång till många olika metoder eftersom jag har flera olika utbildningar. Psykodynamisk terapi, KBT och EMDR. På min mottagning kan du välja och känna dig för Vad som passar dig bäst.
Sedan ett antal år pratar många om KBT men återigen har flera hört av sig med andra önskemål. Här får du mer 25 års erfarenhet av psykologisk behandling av olika problem som vi människor kan drabbas av.

Jag har provat allt men mår inte bra!
Många har redan provat flera olika innan terapier innan de söker behandling hos mig.

Därför rekommenderar jag dig att inte tveka skjuta upp detta beslut. Det är för många jätteviktig för att få ett bättre liv.
Tänk dig att äntligen ta kontroll över oron, din ångest
Bli mera produktiv på ett bra sätt!

Män
Men också om du är en Man som tvekar! Kan det hjälpa...??? att prata med någon? - kanske du tänker? Jo det gör det faktiskt. Speciellt då det är ett behandlingssamtal.
Jo jag lovar dig att jag träffar många män som är tveksamma. En sa.. jag förstår inte vad du gör men förra gången för några år sen så sa du att det skulle bli bra och efter några samtal så blev jag faktiskt bättre.
Därför uppmanar jag alla ni karlar som känner er oroliga för olika saker tveka inte utan gör slag i saken och boka en tid nu.

Jag hade en kille för några år sedan som var så himla orolig att han var homosexuell. Han var osäker på relationen till sin egen far. Faktiskt så var han jätteglad efter vårt första samtal. Han förstod att han inte var homosexuell. Och efter ytterligare samtal fick ringde han upp sin gamle far vilket givetvis också är väldigt värdefullt att hinna klara upp relationerna till våra nära och kära. En vacker dag är det försent.

Parrelationer
Nej en resa till Thailand hjälper dig kanske för stunden men inte i långa loppet. Sak samma om relationen till hustrun eller sambon är dålig. Ta tag i det nu många går långa perioder och stoppar huvudet i sanden och slutligen är förhållandet så pass dåligt att då hjälper ingen parterapi i världen.
Har du gjort fel slagit eller psykiskt misshandlat din kära hustru så är det inte imorgon du skall ringa utan idag. Jag lovar att försöka hjälpa dig. Släpp på din stolthet och be om hjälp idag innan det är för sent.

På samma sätt uppmanar jag dig ring mig idag. En dålig relation blir aldrig bättre om man inte förändrar sig. Detta gäller din partner och också att du får stöd och hjälp att bli mera bestämd.
Du kan behöva hjälp även då behandlingen upphört. Såren som inte vill läka.

Sorg
Sorg är givetvis ingen sjukdom men kan givetvis kännas så då man sörjer en förlorad partner, man eller kvinna som man delat sitt liv med.
Ibland kan det var mera komplicerat då det kan handla om ett barn som man förlorat.
För en del önskar man ej samtal med kyrkan, präst eller en Diakon. Man har gått ur Svenska Kyrkan eller tillhör ett annat samfund.

EMDR - Bakgrund

EMDR är en behandlingsmetod som utveklades kring 1990. Det är en kvínnlig forskare vid namn Francine Shapiro, som var verksam I Californien, USA, som upptäckte denna metod. I vardagligt tal säger mina patienter Ögonrörelser eftersom namnet är väldigt krångligt Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Ja ni förstår säkert hur omöjligt det är att både komma ihåg och sen uttala alla orden korrekt. Jag håller med mina patienter Ögonrörelser går lika bra. Eftersom alla förstår vad vi menar så blir detta bra.
Den anses vara bäst för personer som drabbats av skada, förlust, olycka, rån, våldtäkt.
Under de gångna åren sedan 1990 har det utvecklats ny lite förändrade behandlingsmetoder för att också kunna hjälpa andra genom att i stort behålla EMDR men gåra några modifieringar.
Det förekommar i dag EMDR behandling för en del som drabbats av Depression, Ångest, Fobier och liknande ångestbesvär.
TV4 visade sitt program med Marloe hur en man som var Chaufför och som drabbades av en Fobi och därefter provat olika behandlingsformer exempelvis KBT men inte blivit helt förbättrad. Dock provade han EMDR och blev bättre efter 3 tillfällen med EMDR. Detta program visade i våras 2017 cirka 1 år sedan. Därefter har jag blivit kontaktad av massvis med intresserade patienter som ville prova på denna behandlingmetod. Många hade redan provat andra terapimetoder utan önskade framsteg hade erhållits.

Alltså tveka inte att prova på en behandlingsmetod som är kontrollerad och godkänd av Social styrelsen.
__________________________________________________________________________

Copyright Allapsykologi AB, Peter Christensson, Annedalsvägen 9 A, 227 64 Lund.
Material på denna hemsida KBTpsykolog.nu för under inga som helst omständigheter kopieras, publisera eller på annat sätt digitaliseras utan att ni erhållit tillstånd av Allapsykolog AB .
Sidan har uppdaterats 2018-08-02